48 доба війни: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на Харківщині

12.04.2022 19:18 Новини
Фото: 2day.kh.ua Фото: 2day.kh.ua
Генеральний штаб ЗСУ повідомив про ситуацію в Харківській області станом на 18:00 12 квітня.

На Слобожанському напрямку триває часткове блокування міста Харкова. Водночас противник продовжує застосовувати артилерію та реактивні системи залпового вогню для руйнування житлових масивів міст Харків, Дергачі та району П’ятихаток. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

У районі міста Ізюм окупанти проводили перегрупування підрозділів, поповнювали запаси матеріально-технічних засобів та зосереджували увагу на утриманні понтонної переправи через річку Сіверський Донець. Триває повітряна розвідка району із застосуванням безпілотних літальних апаратів. Для посилення угруповання у зазначений район переміщено окремі підрозділи 1-ї танкової армії збройних сил російської федерації.

Читайте також: У Пісочинській громаді відключають електрику в будинках, де не дотримуються світломаскування

Триває перегрупування та переміщення підрозділів противника до районів зосередження на Слобожанському і Донецькому напрямках. Для недопущення фіксації місцевими мешканцями переміщення колон озброєння та військової техніки у прикордонних районах Курської, Брянської та Воронезької областей російської федерації під виглядом високого рівня «терористичної загрози» посилено адміністративно-поліцейський режим.

Автор: Савелій Мякушко