Американські та швейцарські партнери допомагають відновлювати Ізюм

16.11.2022 13:31 Новини
Проблемні питання ізюмчан поступово продовжують вирішуватися. Під час робочої поїздки голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко до Ізюма розглядалися нагальні питання: відновлення постачання чистої води та заміна пошкоджених вікон у житлових будинках.

Допомагати із забезпеченням місцевих жителів чистою водою буде американська некомерційна християнська інженерна організація Water Mission. Вона проєктує, будує і впроваджує рішення щодо застосування безпечної води, дотримання санітарії та гігієни для людей у країнах, що розвиваються, а також у зонах стихійного лиха.

Як заявила Тетяна Єгорова-Луценко, Харківська область вдячна партнерам за підтримку, а обласна рада гарантує надання американським фахівцям потрібної допомоги для виконання всіх запланованих заходів.

– Зараз для нас важлива будь-яка допомога. Головне – забезпечити людям комфортне життя настільки, наскільки це зараз можливо. Руйнувань по громадах багато, тому підтримка просто неоціненна. Чиста вода – це те, без чого не обійтись, і те, без чого життєздатність громади неможлива, – зазначила голова облради.

Заміна розбитих вікон в Ізюмі розпочалася з 12 листопада. Спершу роботу завершать у багатоквартирних будинках, куди є можливість подати тепло в цьому опалювальному сезоні. Щоб устигнути до холодів, фахівці працюють не покладаючи рук. До приватних домогосподарств перейдуть на початку 2023 року.

Допомогти деокупованому місту запропонував Офіс гуманітарної допомоги Посольства Швейцарії в Україні, про це розповіла керівниця облради Тетяна Єгорова-Луценко. Очільник Офісу написав до обласної ради листа з пропозицією підтримати місто Ізюм Харківської області та допомогти із заміною пошкоджених вікон у житлових будинках. Партнером швейцарці обрали компанію Gros Prom LLC, на реалізацію проєкту виділили 200 тисяч євро.

Голова обласної ради, представники підрядника та Ізюмської міської військової адміністрації і міської ради оглянули деякі будинки, де будуть замінювати вікна. Оцінивши обсяг робіт, разом із фахівцями вони спланували черговість і терміни виконання скління.

Під час робочої поїздки голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко також відвідала комунальний заклад охорони здоров’я «Ізюмський фаховий медичний коледж». Його приміщення зазнало значних пошкоджень, як і багато інших будівель у громаді. Всі ці руйнування також необхідно буде відновлювати.

Автор: Марія Іващенко