Деокупована Дворічна: чи можна місцевим жителям уже повертатися додому

07.12.2022 17:33 Новини
Після звільнення частини Дворічанської громади у Харківській області багато жителів виїхало звідти через постійні обстріли. Через два з половиною місяці ситуація з обстрілами не змінилася, проте є ті, хто повертається додому.

Чи можна зараз повертатися у звільнені населені пункти громади, медіа “Слобідський край” розповіла начальник Дворічанської селищної військової адміністрації Галина Турбаба. У Дворічанській громаді немає світла, газу, зв'язку, не працюють пошта, банки, магазини та аптеки. Все це пов'язано саме з обстрілами: через постійну небезпеку поновити інфраструктуру важко. Але все одно є люди, які хочуть додому.

– Таких одиниці, але люди приїжджають. Ще багато телефонують і питають: «Коли вже можна приїхати додому?». Ситуація важка, небезпечна. Ми в громаді це між собою обговорювали – де б ми не були, все одно тягне назад додому, у Дворічну. І не просто повернутися, а щось робити. Люди, які приїжджають, кажуть: «Давайте нам мітлу, будемо прибирати все те, що тут у нас нароблено», – розповідає Галина Турбаба.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як повертаються додому жителі Циркунівської та Малоданилівської громад Харківської області. 

Всі новини Дворічна – читайте тут.

Автор: Марія Іващенко