Головні події Харківської області на ранок 31 березня

31.03.2023 08:50 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 31 березня 2023 року.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак по всій території України залишається високою ймовірність завдання ракетних ударів. Агресор продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах, але без явного формування наступальних угруповань. 
  • Протягом дня обстрілів зазнали Гранів, Козача Лопань, Вовчанськ, Зибине та Бударки.
  • На Куп’янському напрямку під артилерійськими обстрілами опинилися: Дворічанське, Западне, Дворічна, Куп’янськ та Крохмальне. Це один з напрямків, де ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій.
  • Рятувальники здійснили 29 оперативних виїздів, серед них: 12 – на ліквідацію пожеж, а також 6 – на обстеження обстріляних територій та цивільної інфраструктури. Зокрема, 4 пожежі через бойові дії сталися на території Ізюмського району
  • У місті Харків унаслідок ракетних ударів пошкоджено приватні житлові будинки, цивільні автомобілі, а також об’єкти інфраструктури. Як зазначили правоохоронці, обстріл трапився о 22:10, а саме: було здійснено 9 ракетних пусків із застосуванням ЗРК С-300. А для завдання авіаційних ударів окупанти задіяли 10 ударних БпЛА типу «Шахед-136», 9 з яких знищили наші захисники. Під ударом опинився Новобаварський район. Інформації про постраждалих наразі немає.
  • Також минулої ночі агресор здійснив атаку БПЛА «Шахед» на об'єкти критичної інфраструктури в Ізюмському районі. Поранення отримали та госпіталізовані двоє цивільних – чоловіки 44 та 66 років. 
  • 6 разів фахівці ДСНС виїжджали для обстеження місць артилерійських та ракетних ударів. А саме: 
    У селі Петропавлівка Куп’янського району пошкоджень зазнали дах та вікна одного з приватних будинків;
    У селищі Дворічна Куп’янського району пошкоджені три приватні подвір’я та житлові будинки;
    У селі Вовчанські Хутори Чугуївського району – численні пошкодження двох приватних домоволодінь.
  • Мешканцям селища Коротич Пісочинської громади було доставлено 3 тонни технічної води.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 274 вибухонебезпечні предмети.

Раніше ми вже писали, що жителів міста Харків просять утриматися від відвідин міського кладовища № 17, яке знаходиться на окружній дорозі, через мінну небезпеку. З аналогічним проханням звернувся до жителів Циркунів начальник Циркунівської сільської військової адміністрації Микола Сікаленко, оскільки з початком весни багато людей приходять на кладовища, щоб прибрати могили родичів.

Нагадаємо також, що з приходом тепла у Харківській області збільшується кількість пожеж в екосистемах. Щодня надзвичайники фіксують близько 15 пожеж. Здебільшого їх причиною є людський фактор.

Автор: Владислава Ткаченко