Харківщина станом на ранок 15 лютого: головні події

15.02.2023 08:55 Новини
Фото: зруйнований унаслідок обстрілу будинок, Харківська область, 15 лютого Фото: зруйнований унаслідок обстрілу будинок, Харківська область, 15 лютого
Основні події Харківської області станом на ранок 15 лютого.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • За минулу добу підрозділи Сил оборони України знову відбили атаки окупантів у районі села Гряниківка Харківської області.
  • На Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено, однак він не припиняє мінометних та артилерійських обстрілів позицій наших військ, а також населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Під ворожим вогнем опинилися Ветеринарне, Гранів, Баранівка, Стрілеча, Красне, Тернова, Глибоке, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Землянки, Рублене, Чугунівка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Куп’янськ і Рідкодуб.
  • На Куп’янському – Крохмальне, Берестове і Табаївка.
  • Сьогодні близько 7:00 ранку Куп’янськ знову опинився під обстрілом. У місті пошкоджено 3 приватні житлові будинки та господарчі споруди. Сталися пожежі, однак обійшлося без постраждалих.
  • Рятувальники минулої доби здійснили 19 оперативних виїздів. Серед них: 5 – на ліквідацію пожеж. Загорянь, спричинених бойовими діями, не зафіксовано.
  • 2 рази фахівці ДСНС виїжджали на перевірку місць влучання ворожих ракет. Зокрема, у місті Куп’янськ пошкоджено вікна у 5-поверховому житловому будинку, а в селі Моначинівка Кіндрашівської громади зруйновано будівлю Будинку культури. Постраждалих немає.
    Наслідки обстрілу Харківської області, 15 лютого
  • Фрагмент боєприпасу, Харківська область, 15 лютого
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили ще 10 вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканці міста Ізюм отримали 8 тонн питної води.

Нагадаємо, у рамках національної кампанії «Гвардія Наступу» в Харківській області на базі Нацполіції, Нацгвардії та Держприкордонслужби буде створено 8 штурмових бригад. Станом на 10 лютого в Україні близько 7 тисяч людей оформили заяви на вступ.

Нагадаємо також, Харківський обласний центр служби крові терміново потребує кров усіх «негативних» груп. Зокрема, закінчилися запаси 1-ї, 2-ї, 3-ї та 4-ї груп. Як наслідок, Центр не має що передавати лікарням та бійцям.

Автор: Юлія Гнатченко