Харківщина станом на ранок 17 жовтня: основні події

17.10.2022 08:45 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
Основні події Харківської області станом на ранок 17 жовтня.
  • Протягом дня на Слобожанському напрямку ворог обстрілював з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Ветеринарне, Висока Яруга, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Гатище, Дворічне, Зелене, Козача Лопань, Красне та Огірцеве.
  • Рятувальники здійснили 34 оперативні виїзди: 14 – на ліквідацію пожеж, з яких 2 пов’язані з бойовими діями, 4 – на аварійно-рятувальні роботи, 15 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, ще 1 був інший виїзд.
  • Усі пожежі, які виникли через влучання ворожих боєприпасів, були зафіксовані в Чугуївському (2) районі області. Там горів об'єкт агропромислового комплексу та гараж.
  • За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, в Харківському районі в результаті обстрілу села Лук’янці загинула 45-річна жінка. В селищі Солоницівка 47-річна жінка госпіталізована з пораненнями, а в Куп'янському районі 69-річний чоловік.
    А в Ізюмському районі до лікарів з раніше отриманими пораненнями звернулися 54-річний чоловік та його 16-річний син.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 630 вибухонебезпечних предметів.
  • Однією з найголовніших проблем на звільнених територіях регіону залишається вода. Тому за допомогою цистерн мешканцям Балаклії, Куп'янська та Ізюма було доставлено близько 48 т води, у тому числі 16 т питної.
Автор: Юлія Гнатченко