Харківщина станом на ранок 20 травня: головні події

20.05.2023 09:00 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Харківська область станом на ранок 20 травня та якими були основні події регіону за добу.

За минулу добу окупанти з артилерії, мінометів та з використанням авіації обстріляли щонайменше 21 населений пункт. Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Глибоке, Плетенівка та Землянки. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Уди, Гатище, Плетенівка, Покаляне, Бударки, Землянки та Тополі.

На Куп’янському напрямку завдав авіаційних ударів біля Григорівки, Вільшаної та Кислівки. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Новомлинськ, Петропавлівка, Дворічна, Западне, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове.

За інформацією начальника ХОВА Олега Синєгубова, минулої доби ворог обстріляв Харківський, Куп'янський та Чугуївський райони області.

Внаслідок обстрілів Куп’янська пошкоджено три житлові будинки та господарчі споруди.

У селі Петропавлівка Куп'янського району загинув 65-річний цивільний чоловік, у селі пошкоджено житловий будинок та господарчі споруди.

У селі Синьківка Куп'янського району під час ворожого обстрілу зазнав поранення 43-річний цивільний чоловік, він госпіталізований.

Унаслідок масованих обстрілів Вовчанська пошкоджено чотири житлові будинки та господарчі споруди.

Протягом доби бійці ДСНС Харківської області ліквідували 13 пожеж.

Сім разів рятувальники проводили перевірки місць влучання ворожих снарядів і ракет у містах Куп’янськ та Вовчанськ. Унаслідок обстрілів були пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. Постраждалих немає. Від ДСНС залучалось 2 одиниці техніки та 10 осіб особового складу.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 82 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Також ми писали, що з початку року на водоймах Харківщини загинуло 20 людей. За 2022 рік у Харківській області загинуло 29 людей, двоє з них – діти. Зазначимо, що торік, зважаючи на активні бойові дії, в області не визначалися місця для масового відпочинку людей на водних об’єктах. Цього ж року в Харківській області працюватиме сім місць відпочинку.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко