Харківщина станом на ранок 22 лютого: головні події

22.02.2023 08:41 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 22 лютого.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Під ворожим вогнем опинилися понад 20 районів населених пунктів Харківської області. Серед них: Стрілеча, Мороховець, Стариця, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Волохівка, Бударки, Бологівка та Колодязне.
  • На Куп’янському – сам Куп’янськ, Дворічна, Гряниківка, Котлярівка та Берестове. Це один з основних напрямків, де загарбники зосереджують сили для ведення наступальних дій.
  • Рятувальники здійснили 26 оперативних виїздів: 5 – на ліквідацію пожеж, 1 з яких сталася через обстріл, 2 – на перевірку місць влучання ворожих снарядів, а також 1 – для проведення аварійно-рятувальних робіт.
  • Близько 8:00 ранку окупанти завдали удару по приватному сектору селища Вільча Вовчанської громади. Снаряд влучив у приватне домоволодіння, після чого там зайнявся вагончик на площі 15 кв. м. Протягом 20 хвилин пожежу загасили, постраждалих немає.
  • У місті Куп’янськ протягом доби пошкоджень зазнали: футбольний стадіон, дитячий садок та житлова 5-поверхівка. В селищі Дворічна – приватний будинок. В обох випадках без постраждалих.
    Зруйнований стадіон, Куп'янськ
    Наслідки обстрілу, 22 лютого, Харківська область
    Окупанти вчергове обстріляли Харківську область, ХОВА
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили ще 26 одиниць вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканці міста Ізюм отримали 3 тонни питної води.

Нагадаємо, енергетики оприлюднили графік відключень світла на наступний тиждень з 20 по 26 лютого. А також, в яких трьох громадах Харківського району можна отримати адмінпослуги.

А також, якою буде погода в Харківській області 22 лютого: прогноз синоптиків.

Автор: Юлія Гнатченко