Харківщина станом на ранок 29 травня: головні події

29.05.2023 08:56 Новини
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Харківська область станом на ранок 29 травня та якими були основні події регіону за добу.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 29 травня, ймовірність ракетних ударів по всій території України залишається високою.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом минулої доби він завдав авіаційних ударів у районах Плетенівки та Вовчанських Хуторів. Під мінометними та артилерійськими обстрілами опинилися Липці, Гатище, Плетенівка, Вовчанськ, Мала Вовча та Бударки.
  • На Куп’янському напрямку окупанти не припиняли спроб покращити своє тактичне положення та вели наступальні дії в районі Масютівки, завдали авіаударів поблизу Кислівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Кислівка, Берестове.
  • Загалом протягом дня рятувальники здійснили 18 оперативних виїздів, з яких: 9 – на ліквідацію пожеж, 1 з них спричинена бойовими діями, 1 – на перевірку місць обстрілів, 5 – для надання допомоги населенню та ще 3 були інші виїзди.
  • О 17:25 пожежа спалахнула у селі Петропавлівка Куп’янської громади, де внаслідок обстрілу на території приватного домоволодіння зайнялися 2 господарчі споруди на площі 60 кв. м. Уже о 18:30 пожежу вдалось приборкати.
  • Напередодні російські військові вдарили по селу Вовчанські Хутори, що в Чугуївському районі. З метою з’ясування наслідків цієї атаки рятувальники виїхали на місце обстрілу. На місці події виявлені численні пошкодження 3-х приватних осель, Будинку культури та адміністративної будівлі.
  • Минулої ночі близько 0:30 години у селі Богуславка Ізюмського району в результаті артилерійського обстрілу було пошкоджено житловий будинок. Поранення отримав 49-річний цивільний чоловік.
  • Унаслідок артилерійського обстрілу села Кучерівка Куп'янського району отримала поранення 73-річна жінка.
  • В самому ж місті Куп'янськ обстрілами пошкоджено житловий будинок та автомобіль.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 1 вибухонебезпечний предмет.

Наслідки обстрілу Харківської області

Влучання в житловий будинок

Обстріл, Харківська область

Нещодавно ми писали, що у Харкові понад 5000 людей подали заявки за програмою «єВідновлення». Програма розрахована на тих, чиє житло зазнало незначних ушкоджень від обстрілів та підлягає відновленню. Йдеться про ремонт дахів, заміну вікон та дверей. Програма поширюється на ремонт квартир, приватних будинків та кімнат у гуртожитках. 

Нагадаємо, жителям Харківської області необхідно зареєструвати пошкоджене житло в «Дії» для отримання компенсації за програмою «єВідновлення». Власникам пошкодженого житла, які не можуть подати повідомлення через «Дію», треба звернутись до ЦНАПу.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко