Харківщина станом на ранок 8 жовтня: основні події

08.10.2022 09:27 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
Основні події Харківської області станом на ранок 8 жовтня.
  • На Слобожанському напрямку ворог протягом дня обстрілював з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони 18 населених пунктів. Зокрема, Глибоке, Уди, Огірцеве, Стрілечу, Колодязне, Дворічну, Нескучне та інші.
  • Станом на 8 жовтня унаслідок бойових дій на Харківщині постраждали 252 дитини. Це один з найбільших показників на території України.
  • Рятувальники здійснили 29 оперативних виїздів: 8 – на ліквідацію пожеж, 5 із них пов’язані з бойовими діями, 2 – на аварійно-рятувальні роботи, 11 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, ще 7 були інші виїзди.
  • 8 жовтня близько 00:35 ночі росіяни завдали ракетного удару по Салтівському та Основ‘янському районах Харкова. Попередньо, ракетами типу С-300 із бєлгорода. В Основ‘янському районі ракета влучила в землю у парку відпочинку. Внаслідок вибуху утворилась воронка діаметром 3 метри та глибиною 1,5 метра. Крім того, від вибухової хвилі зазнали руйнувань дахи та віконні блоки сусідніх житлових і адміністративних будівель.
    Загалом у результаті обстрілів сталося 4 пожежі. Там горіли господарчі споруди, гаражі, автомобілі та офісне приміщення на загальній площі близько 600 кв. м. На місцях подій працювали 19 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 100 чоловік особового складу ДСНС. Уже о 4:00 ранку було ліквідовано останній осередок горіння. 
  • За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби було госпіталізовано 6 людей. 45-річний чоловік отримав  осколкові поранення в результаті ракетного удару по Харкову, наразі його стан середній. У Харківському районі – 1 постраждалий, в Ізюмському – 4. Усі мешканці Ізюмщини отримали поранення унаслідок підривів на мінах.
  • Продовжив роботу і зведений загін ДСНС, метою якого є відновлення нормального життя на деокупованих територіях Харківщини. Минулої доби бійці загону працювали в місті Ізюм. За  допомогою важкої інженерної техніки вони розбирали завали біля зруйнованих будівельних конструкцій, забезпечували електроенергією роботу водяної свердловини, доставляли гуманітарну допомогу людям, облаштували під’їзди до переправи, розчищали під’їзні дороги до переправи від дерев та чагарників.
  • У Балаклії було розібрано аварійні конструкції зруйнованих дахів двох двоповерхових житлових будинків, а також підготовлено матеріали для відновлювальних робіт.
  • Однією з найголовніших проблем на звільнених територіях регіону залишається вода. Саме тому рятувальники з міст Куп'янськ та Ізюм цистернами підвозили воду мешканцям відповідних громад. Загалом люди отримали близько 44 т води, у т. ч. 15 т питної.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 695 вибухонебезпечних предметів.
Автор: Юлія Гнатченко