Кегичівська громада передала військовим прально-сушильні машини

27.03.2023 16:50 Новини

Кошти на них зібрали на благодійному концерті «Вистояли – переможемо», який пройшов у цій громаді Харківської області.

Як розповіла медіа "Слобідський край" перший заступник селищного голови Кегичівської селищної ради Людмила Квока, завдяки цьому благодійному заходу зібрали 133 тисячі гривень. На них придбали та передали військовим шість прально-сушильних машин  для облаштування пересувного прального комплексу.

– Кегичівська громада з перших днів допомагає ЗСУ. У всіх старостинських округах навчальні заклади готують овочеву суміш для борщу, сухі супи та борщі, консерви, тушонку, а також роблять грілки та окопні свічки для військових. Їм активно допомагають місцеві жителі. Працівники культури забезпечують бійців «Вітаміном ЗСУ: здоров’я, сила, успіх». Постійно купуємо ліки. По 2-3 рази кожного тижня відвозимо бійцям допомогу.

кегичівка

У нашому територіальному центрі соціального обслуговування працівники та відвідувачі всю осінь і зиму шили теплі балаклави, назвали їх кегичівською балаклавою. Понад 6000 штук передали на передову. Тепер у терцентрі шиють білизну для військовим у госпіталях, вже передали 2000 комплектів, – розповіла Людмила Квока.

У громаді постійно проводяться благодійні заходи для збирання коштів. Восени зібрали 1 мільйон гривень на квадрокоптер, придбати його допоміг БФ «Даруй добро». Місцеві жителі самі придбали окуляри нічного бачення за 144 тисячі і відвезли військовим. Також громада передала захисникам близько 10 генераторів.

Нагадаємо, що мешканці Красненського старостинського округу Кегичівської громади провели благодійний ярмарок. Громадам Харківщини на відновлення виділять майже 153 мільйони гривень.

Також нагадаємо, що у Краснокутську відновила роботу міграційна служба.

Новини Кегичівка та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко