На Харківщині 334 особи отримали підозри в колабораціонізмі

07.06.2023 09:19 Новини

Практично кожного дня на Харківщині оголошують про підозру в колабораційній діяльності одній-двом особам.

 

Про це повідомляє медіа «Слобідський край». Як розповів начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко, з початку повномасштабного вторгнення на деокупованих територіях Харківщини зареєстровано 7 697 воєнних злочинів.  

– Поліція продовжує працювати в кожному куточку Харківської області та фіксувати кожен злочин. Кількість проваджень накопичується, але ми сподіваємося і віримо, що за кожен злочин настане відповідальність, - зазначив Володимир Тимошко.

Продовжується в області й робота з викриття колаборантів. Так, з 24 лютого 2022 року у колабораційній діяльності на Харківщині запідозрили 334 особи. Цьогоріч уже 99 зрадників отримали підозри.

– Майже щодня одній-двом особам повідомляємо про підозру. Це питання є пріоритетним, бо перш за все це питання справедливості, – сказав Володимир Тимошко.

Нагадаємо, СБУ затримала колаборантку, яка поширювала російську пресу на Харківщині. Раніше ми писали, що на Харківщині судитимуть жінку, яка хотіла вчити українських дітей за стандартами рф. Також ми писали, що під час окупації Куп’янського району підприємиця, яка займалася роздрібною торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, стала співпрацювати з ворогом.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану