На Харківщині активізувалися російські диверсійно-розвідувальні групи

10.01.2023 10:05 Новини
Перед Новим роком кількість спроб прориву російських диверсійних груп у Харківській області значно зросла.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка.

За його словами, найбільша концентрація ворожих груп була наприкінці 2022 року. Зокрема, в Харківській області напередодні Нового року прикордонники та військовослужбовці зафіксували кілька спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп.

«Перед Новим роком ми активно фіксували спробу роботи диверсійно-розвідувальних груп по Харківській області. Кілька разів ворога виявляли і прикордонники, і військовослужбовці ЗСУ. По них відразу відкривався вогонь, після чого вони відразу відходили на територію росії», – розповів Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Він додав, що після того, як загарбників відкинули з Харківщини, цей напрямок постійно піддається обстрілам. Наразі Сили оборони слідкують за спробами агресора наростити тут свої сили і засоби.

«На щастя, як і в білорусі, так і на цьому напрямку у ворога немає достатніх сил для того, щоб здійснити повторне вторгнення, проте ворога не можна недооцінювати, і ми маємо бути готовими до всього», – зауважив Демченко.

Загалом ситуація на кордоні залишається контрольованою, хоча й досі напруженою. Вона загострюється тим, що росія та білорусь проводять недалеко від кордону свої навчання. Однак українські прикордонники та військові продовжують укріплювати позиції і готуватися до розвитку будь-якого сценарію.

Нагадаємо, 9 та 10 січня у Харкові проводитимуться антитерористичні контрдиверсійні заходи. Це робиться з метою підвищення безпеки населення міста, посилення захищеності об’єктів критичної інфраструктури, а також виявлення та затримання можливих диверсійних груп. СБУ закликає жителів міста мати із собою документи, що посвідчують особу. 

Нагадаємо також, Генеральний штаб ЗСУ повідомив про загрозу авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Автор: Юлія Гнатченко