На Харківщині порахували збитки, які військові рф завдали екології

08.12.2022 18:27 Новини
У Харківській області сума завданої шкоди природному середовищу сягає вже понад 100 мільярдів гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Харківської області, передає «Слобідський край».

«Внаслідок обстрілів і пожеж руйнується ґрунтовий і рослинний покрив, гинуть тварини, забруднюються повітря та води, руйнуються ландшафти, горить ліс, а землі засмічуються рештками знищеної військової техніки, паливно-мастильними матеріалами», – йдеться у повідомленні.

За фактами спричинення шкоди екології внаслідок обстрілів та бомбардування військовослужбовцями зс рф прокуратура розпочала низку кримінальних проваджень. 

Окупанти засмітили Харківщину своїм металобрухтом

«Також продовжується ефективна робота з викриття в екологічній сфері колаборантів і зрадників. Так, уже 6 «лісникам», призначеним окупаційною адміністрацією, повідомлено про підозру», – йдеться у повідомленні.

У кримінальних провадженнях в екологічній сфері, розпочатих упродовж поточного року, сума шкоди складає 966 млн грн. Наразі до суду направлено 46 обвинувальних актів стосовно 54 осіб. 

Нагадаємо, у жовтні затримали зрадника, який спочатку обійняв посаду «головного інженера» у створеному росіянами «ГП «Купянское лесное хозяйство», а потів «отримав підвищення» і став «в. о. директора» лісгоспу,

На початку листопада СБУ затримала службовця ДП «Вовчанське лісове господарство», який добровільно співпрацював з ворогом і допомагав їм постачати деревину для бліндажів та фортифікаційних споруд.

Нагадаємо також, що на Харківщині через російську агресію знищено 24 мости, на 17 з них уже зараз ідуть відновлювальні роботи.