На Харківщині ворог замінував місцевість

24.04.2022 07:25 Новини
Генштаб ЗСУ розповів про оперативну обстановку в Харківській області станом на 6:00 24 квітня.

Сьогодні розпочалася 60-та доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Агресор і надалі перегруповується, нарощує підрозділи ракетних військ і артилерії з метою підтримки наступальних дій, а також продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

Так, на Слобожанському напрямку окупанти збільшують угруповання військ за рахунок перекидання та зосередження додаткових підрозділів у Бєлгородській області. Повідомляється, що за 60 км від державного кордону України розгорнуто пускові установки ОТРК “Іскандер-М”.

Наразі російські військові продовжують часткове блокувати Харків, до того ж здійснюють вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури міста. Крім того, в Коротичі противник провів дистанційне мінування місцевості для ускладнення переміщення підрозділів Сил оборони.

За наявною інформацією, окупанти обстрілюють позиції українських військ у районі населеного пункту Курулька Харківської області. А також за допомогою БПЛА “Орлан-10” проводять повітряну розвідку позицій підрозділів Збройних Сил України в районах населених пунктів Барвінкове, Курулька та Гусарівка.

Автор: Юлія Гнатченко