Новорічні свята у Харківській області: питання комендантської години ще не вирішено

27.12.2022 15:02 Новини
У Харківській обласній військовій адміністрації розглядають два варіанти щодо комендантської години на 31 грудня – 1 січня.

Про це на пресконференції 27 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

За його словами, комендантська година може лишитися з 23:00 вечора до 5:00 ранку, або може бути введена цілодобова заборона на перебування в громадських місцях.

«З високою ймовірністю буде заборонено використання піротехніки. Щодо комендантської години на Новий рік – розглядаються різні варіанти. Або комендантська година на добу, як це було на День Незалежності, або залишити як є: з 23:00 до 5:00. Незабаром повідомимо про рішення», – сказав Олег Синєгубов. 

Зараз комендантська година в Харківській області триває з 23:00 до 05:00. Під час неї забороняється перебування у визначений період доби на вулицях та в інших громадських місцях осіб без виданих перепусток, а також рух транспортних засобів.

Нагадаємо, що «довгу» комендантську годину, яка тривала півтори доби, в Харківській області запроваджували на День Незалежності.

Нагадаємо також, що головну ялинку Харкова в цьому році встановили на платформі станції метро «Університет». Через це Харківський метрополітен змінює графік руху поїздів.