Окупанти розгорнули два ракетні дивізіони у Бєлгородській області

27.04.2022 07:54 Новини
Генштаб ЗСУ розповів про оперативну обстановку в Харківській області станом на 6:00 27 квітня.

На сьогоднішній день найбільша активність окупаційних військ спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. Агресор вживає заходів щодо доукомплектування своїх підрозділів, що зазнали втрат під час бойових дій, технікою. Зокрема, за рахунок зняття її зі зберігання на складах та базах військових округів.

Повідомляється, що транспортування техніки на територію України здійснюється зазвичай залізничним транспортом.

Російські військовослужбовці і надалі завдають ракетних ударів по житлових кварталах України. Так, на Слобожанському напрямку окупанти продовжують обстрілювати Харків з артилерії, а також завдавати авіаційних ударів по інфраструктурі міста.

Щодо Ізюмського напрямку, то підрозділи зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії і 68-го армійського корпусу східного військового округу та повітряно-десантних військ проводять наступальні дії в напрямку Барвінкового. За наявною інформацією, окупанти оволоділи північно-східною околицею населеного пункту Велика Комишуваха в Харківській області, а також узяли під контроль населений пункт Заводи.

З території Бєлгородської області до міста Ізюм агресор перекинув дві батальйонні тактичні групи зі складу 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ. А в районах Бєлгородської області окупанти розгорнули два ракетні дивізіони ОТРК “Іскандер-М”.

Автор: Юлія Гнатченко