Окупанти здійснили ракетний обстріл трьох районів Харкова: є загибла

19.08.2022 09:50 Новини
На фото зруйновані будівлі внаслідок ракетного обстрілу Харкова, 19 серпня 2022 На фото зруйновані будівлі внаслідок ракетного обстрілу Харкова, 19 серпня 2022
19 серпня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Цього ранку армія агресора знову обстріляла цивільну інфраструктуру міста Харкова.

«О 05:44 ранковий обстріл Харкова. Під ударами Київський район міста, Основ'янський та Немишлянський», – розповів мер міста Ігор Терехов.

Повідомляється про 5 ракетних ударів.

  • У Київському районі зруйновано будівлю одного із закладів ВНЗ
  • В Основ'янському 2 ракети повністю зруйнували 2 цехи одного з підприємств
  • У Немишлянському зафіксовано влучання в житловий квартал. Снаряд влучив між п’ятиповерхівкою та шиномонтажем, тому в будинку вибито вікна. Також пошкоджено автівки, що на той час знаходились у дворі

Наразі відомо про одну загиблу особу. Нею виявилась 52-річна жінка, яка працювала охоронцем в учбовому закладі. На місці ракетних влучань працюють екстрені служби. Уся інформація стосовно постраждалих, а також масштабів руйнувань уточнюється.

За добу окупанти продовжили обстрілювати з артилерії по населених пунктах Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів області. На місцях подій пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. Також зайнялася трава та поле з пшеницею. Крім того, у Золочівській громаді виникли пожежі в приміщенні місцевого клубу, бібліотеці і на полях. Та один 68-річний чоловік у Печенігах отримав поранення.

На Харківському напрямку продовжуються запеклі бої. Протягом доби рашисти обстрілювали із танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Харків, Чугуїв, Золочів, Протопопівка, Соснівка, Коробочкине, Шестакове, Мілова, Дуванка, Гусарівка та Прудянка. Крім того, агресор завдав ударів з літаків і вертольотів недалеко від Явірського, Старого Салтова, Леб’яжого та Залимана.