Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 14 червня

14.06.2022 07:53 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала оновлену інформацію по Харківській області станом на 7:30 14 червня.

Протягом доби 13-14 червня рятувальники здійснили 15 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 9, з яких 6 —  унаслідок обстрілів, а також 3 пожежі, які сталися з інших причин. До того ж 4 рази працівники ДСНС виїжджали для надання допомоги населенню та 2 — для проведення аварійно-рятувальних робіт.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Чугуївському (3), Харківському (2) та Богодухівському (1) районах області. Так на місцях подій постраждали житлові будинки, господарчі споруди, складські будівлі, вантажні автомобілі, а також хвойна підстилка.

Найбільші пожежі виникли у приватному секторі смт Малинівка, що в Чугуївському районі області. На загальній площі 180 кв. м горів гараж та господарча споруда. За півтори години рятувальникам удалося приборкати вогонь. Повідомляється, що внаслідок обстрілів було поранено дві дитини: 11 та 17 років. За попереднім діагнозом обоє отримали осколкові поранення. Зараз вони перебувають у Чугуївській центральній районній лікарні.

Вже вночі, о 23:51, в одному з населених пунктів Харківського району в результаті обстрілу на території підприємства зайнялася складська будівля та 10 вантажних автомобілів. Цього разу площа займання склала близько 2000 кв. м. До події було залучено 8 підрозділів ДСНС та 50 рятувальників. І вже о 03:19 пожежу вдалося ліквідувати. Жертв та постраждалих немає.

Також продовжились аварійно-рятувальні роботи в зруйнованих будівлях Харкова. Минулої доби вони проводились на двох об’єктах, а саме: на території Немишлянського та Київського районів. Цього разу було залучено 48 рятувальників та 11 одиниць спеціальної техніки.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 27 ворожих боєприпасів.

Автор: Юлія Гнатченко