Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 18 червня

18.06.2022 08:52 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оновлену інформацію по Харківській області станом на 7:30 18 червня.

Як повідомили у ДСНС Харківської області, за добу з 17 по 18 червня рятувальники здійснили 22 оперативні виїзди, з яких: на ліквідацію пожеж — 12, у тому числі пожеж, спричинених обстрілами, — 6, пожеж з інших причин — 6, також 2 виїзди — для надання допомоги населенню, 2 — проведення аварійно-рятувальних робіт, 5 — для надання допомоги житлово-комунальним господарствам, 1 був інший виїзд.

Найбільша кількість пожеж, спричинених ворожими обстрілами, трапилась у Харківському районі області. Там у різний час доби виникло 3 такі пожежі. По 1 подібному загорянню виникло в Лозівському, Богодухівському районах області та в Київському районі Харкова. В результаті цих пожеж постраждали житлові будинки та господарчі споруди.

Серед найбільших пожеж, спричинених обстрілами,  була пожежа, що трапилась увечері 17 червня в житловому 16-поверховому будинку в Київському районі Харкова. Горіли балкони на 11-му, 12-му та 13-му поверхах на площі 10 квадратних метрів. Для ліквідації пожежі було задіяно 2 одиниці техніки та 10 чоловік особового складу. Вогонь ліквідували за дві години. Вогнеборці запобігли розповсюдженню полум'я на інші квартири будинку. За попередніми даними, жертв та постраждалих немає.

Аварійно-рятувальні роботи проводились на зруйнованих окупантами об’єктах у Київському та Богодухівському районах. Загалом було залучено 5 одиниць техніки та 23 чоловіки особового складу.

Також протягом доби піротехніками було ліквідовано 80 ворожих боєприпасів.

Автор: Савелій Мякушко