Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 21 травня

21.05.2022 07:52 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 7:00 21 травня.

Протягом доби 20-21 травня рятувальники здійснили 40 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 31, з яких 10 —  унаслідок обстрілів, а також 21 загоряння сталося з інших причин. До того ж 5 разів працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 5 — для надання допомоги населенню та 2 були інші виїзди.

Пожежі, які виникали унаслідок чергових обстрілів, були зафіксовані в Чугуївському (4), Харківському (3), Лозівському (1), Богодухівському (1) районах області, а також Київському (1) районі Харкова. Там горіли приватні будинки, надвірні забудови, гаражі, об’єкти інфраструктури та природні екосистеми.

Одне з найбільших загорянь виникло 20 травня о 20:28 на території ринку, що в Київському районі Харкова. Через влучення ворожого снаряда горіли торговельні павільйони на загальній площі 1000 м кв. На місці події працювало 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 60 працівників ДСНС. Тож о 00:48 пожежа була ліквідована.

Також продовжилися аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Харкова та Харківської області. Цього разу рятувальники працювали в Холодногірському, Індустріальному та Новобаварському районах Харкова, а також на території  Шевченківської і Дергачівської громад.

Піротехнічним підрозділам ДСНС удалося знешкодити 18 ворожих боєприпасів.

Автор: Юлія Гнатченко