Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 27 березня

27.03.2022 08:46 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 8:00 27 березня 2022 року.

Рятувальники за добу здійснили 83 виїзди для ліквідації пожеж та розбирання завалів. Пошукові роботи проводились у Київському, Шевченківському, Індустріальному та Московському районах Харкова, а також у Харківському районі області.

Крім того, протягом дня підрозділи ДСНС здійснювали виїзди на гасіння пожеж, спричинених обстрілами житлових багатоповерхівок, приватних, складських, адміністративних та інших будівель, що виникали у Слобідському, Шевченківському, Київському, Індустріальному і Московському районах міста Харкова, а також Чугуївському, Харківському та Богодухівському районах області.

Ще протягом дня рятувальники гасили 46 пожеж, пов'язаних з горінням сухостою, під час одного з таких виїздів знайшли тіло загиблого чоловіка.

26 березня о 13:15 на номер 101 надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності в селищі Коломак Богодухівського району. До приїзду рятувальників місцеві жителі змогли самостійно ліквідувати загрозу поширення вогню на господарську будівлю. Прибулі до місця виклику рятувальники 21-ї ДПРЧ о 13:18 локалізували пожежу та на згарищі виявили загиблого 62-річного чоловіка.  О 13:30 пожежу ліквідовано повністю.

Загалом за добу на пожежах дві людини загинуло і одна постраждала. Рятувальникам удалось врятувати та евакуювати 13 людей.

Піротехнічні підрозділи ДСНС також продовжували працювати, знешкоджуючи артилерійські боєприпаси, що не розірвались. Було відпрацьовано 53 адреси у місті Харкові та Харківському районі, де знаходились спрацьовані та нерозірвані вибухонебезпечні предмети.

Автор: Анастасія Хушану