Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 31 березня

31.03.2022 08:40 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 8:00 31 березня 2022 року.

За добу рятувальники здійснили 46 оперативних виїздів, з яких: 11 виїздів на ліквідацію пожеж, спричинених обстрілами, 14 разів виїздили на гасіння пожеж в екосистемах, 9 разів для допомоги населенню та розбирання завалів, а також ліквідовано 12 займань у приватному секторі, що сталися з інших причин, не пов'язаних з обстрілами.

Пожежі, спричинені обстрілами, виникали в житлових масивах Київського та Шевченківського районів міста Харкова, а також в Ізюмському, Харківському та Чугуївському районах області. В результаті цього були пошкоджені житлові багатоповерхівки, приватні, складські та інші будівлі.

Повідомляється, що найбільша кількість пожеж трапилась у Київському районі Харкова, де горіли 18 квартир житлового комплексу на площі 2000 кв. м, а також в місті Дергачі Харківської області, де горіли 3 приватні будинки на загальній площі близько 400 кв. м.

Крім того, під завалами зруйнованого житлового будинку в Донецькій ОТГ Ізюмського району рятувальники відшукали тіла 2 людей, у тому числі дитину.

Піротехнічні підрозділи ДСНС продовжили знешкоджувати артилерійські боєприпаси та залишки ракет: вони здійснили 107 виїздів та знешкодили 109 вибухонебезпечних предметів.

Автор: Юлія Гнатченко