Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 5 квітня

05.04.2022 08:25 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 7:30 5 квітня 2022 року.

За інформацією, за добу 4-5 квітня рятувальники здійснили 33 оперативні виїзди, з яких: 23 на ліквідацію пожеж, 15 з них — через обстріли, 7 пожеж у приватному секторі та на об'єктах, які сталися з інших причин, 1 пожежа у природних екосистемах, спричинена необережним поводженням з вогнем. До того ж 5 разів виїжджали на розбирання завалів, 5 — на допомогу населенню.

Так, рятувальники виїздили на гасіння пожеж, спричинених обстрілами житлових багатоповерхівок, приватних будинків, станцій технічного обслуговування, гаражів і автомобілів, складських будівель, об'єктів торгівлі та харчування. Повідомляється, що пожежі сталися у Київському (5), Московському (2), Шевченківському (2), Немишлянському (1), Індустріальному (1) та Холодногірському (1) районах міста Харкова, а також Ізюмському (2) та Харківському (1) районах області.

Крім того, продовжилися роботи з розбирання завалів зруйнованих у результаті обстрілів будівель, а також надання допомоги населенню. Ці роботи тривали на об’єктах у Шевченківському, Холодногірському та Немишлянському районах Харкова, а також Чугуївському районі області. Працювали рятувальники разом із комунальними службами.

За інформацією ДСНС, з-під завалів було вилучено одну травмовану жінку та тіла 3 загиблих осіб.

Піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 15 боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Автор: Юлія Гнатченко