Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 18 серпня

18.08.2022 08:49 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 7:00 18 серпня.

За добу 17-18 серпня рятувальники здійснили 31 оперативний виїзд, з них: на ліквідацію пожеж — 8, з яких 6 — унаслідок військових дій. До того ж 5 разів працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 12 — для надання допомоги населенню, комунальникам та поліції, ще 6 були інші виїзди.

Загоряння, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Холодногірському (1) та Салтівському (1) районах Харкова, а також Ізюмському (2), Чугуївському (1) та Харківському (1) районах області.

Цієї ночі окупанти завдали ракетних ударів по Салтівському, Холодногірському та Слобідському районах міста Харкова, а також Красноградському району області. Через це були зруйновані або пошкоджені багатоповерхові та приватні житлові будинки, гуртожиток, Будинок культури. Так, у Холодногірському районі рятувальники ліквідовували пожежу в Будинку культури на площі близько 4 тисяч кв. м. Ще одна пожежа через обстріли виникла у триповерховому житловому будинку Салтівського району міста, де унаслідок нічних подій загинуло 7 осіб та ще 17 постраждало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зруйнували гуртожиток у Харкові: є загиблі і поранені.Оновлено

 

На теренах Слобідського району  частково зруйнована чотириповерхова будівля гуртожитку та будівлі трамвайного депо. Попередньо, 1 особа загинула та 8 людей, з них 2 дитини, вдалося врятувати. На місці події пожежі не було.

Ворожий обстріл також завдав руйнувань цивільним об’єктам у місті Красноград. На місцях прильотів було зруйновано 3 житлові будинки та пошкоджено 12 будівель. За попередньою інформацією, унаслідок обстрілів загинуло 2 особи, а ще 3 людей, з них 1 дитину, вдалося врятувати.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 18 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Автор: Юлія Гнатченко