Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 6 липня

06.07.2022 08:51 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 8:00 6 липня.

Протягом доби 5-6 липня рятувальники здійснили 26 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 19, з яких 9 — унаслідок обстрілів, а також 10 пожеж, які сталися з інших причин. До того ж 2 рази працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 4 — для надання допомоги населенню та 1 був інший виїзд.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Немишлянському (1), Новобаварському (1), Київському (1) районах міста, а також Харківському (3), Ізюмському (2) та Богодухівському (1) районах області. Там горіли трава, поле пшениці, навчальний заклад, житлові та адміністративні будинки.

Одна з пожеж виникла біля селища Андріївка, що на Ізюмщині. Там у результаті чергового обстрілу загорілося поле пшениці на загальній площі 500 кв. м. На місці події працювали 2 одиниці техніки та 9 рятувальників, які вже через годину ліквідували вогонь.

Трохи згодом, о 23:21, через обстріли зайнявся двоповерховий житловий будинок, гараж та 3 автомобілі на площі 200 кв. м. Пожежа трапилась у місті Дергачі, що в Харківському районі області. Цього разу до місця виклику виїхали 2 відділення на автоцистернах. Повідомляється, що о 00:02 пожежу вдалося загасити.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 9 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Автор: Юлія Гнатченко