Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 7 липня

07.07.2022 09:07 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 7:00 7 липня.

Протягом доби 6-7 липня рятувальники здійснили 30 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 18, з яких 7 — унаслідок обстрілів, а також 11 пожеж, які сталися з інших причин. До того ж 4 рази працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 2 — для надання допомоги населенню, 2 – для допомоги працівникам ЖКГ та 4 були інші виїзди.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Богодухівському (3), Чугуївському (2), Ізюмському (1) та Харківському (1) районах області. Там горіли торговельна будівля та бензоколонки на АЗС, виробнича будівля, господарчі споруди, сінник, гараж, хвойна підстилка, суха трава та пшениця.

Об 11:40 унаслідок обстрілу виникла пожежа на території Барвінківської територіальної громади Ізюмського району. На площі 1 гектар горіло поле пшениці, а також господарча споруда в населеному пункті. До події було залучено відділення ДСНС із міста Барвінкове.

Уже ближче до вечора, о 16:40, зайнялася виробнича будівля в селищі Калинове Богодухівського району. Загальна площа загоряння склала близько 900 кв. м, а до його ліквідації було залучено 2 одиниці техніки та 12 чоловік особового складу ДСНС.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 10 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Автор: Юлія Гнатченко