Рятувальники розповіли про ситуацію в Харківській області на 13 травня

13.05.2022 07:45 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 7:30 13 травня.

Протягом минулої доби рятувальники здійснили 42 оперативні виїзди, з яких: на ліквідацію пожеж — 32, у т. ч. пожеж, спричинених обстрілами, — 12, пожеж, що сталися з інших причин, — 20. Крім того, працівники ДСНС 6 разів виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт та 4 — для надання допомоги населенню.

Усі пожежі, що сталися внаслідок обстрілів, були зафіксовані в Богодухівському (4), Ізюмському (4), Чугуївському (1), Харківському (2) районах області та Слобідському (1) районі міста.

Повідомляється, що о 10:16 пожежа виникла в Слобідському районі Харкова. В результаті ворожого обстрілу на відкритій території зайнялись трава та сміття на площі 2 гектари, а також було пошкоджено два тролейбуси. Тож уже о 12:16 підрозділи ДСНС ліквідували вогонь.

Ще одна пожежа виникла о 16:35 у с. Шебелинка Ізюмського району області. Цього разу ворожий снаряд влучив в ангарну будівлю. На загальній площі 200 кв. м горіли покрівля ангара та 10 вантажних автомобілів. Пожежу вдалося ліквідувати о 19:00. Повідомляється, що внаслідок події 5 людей постраждало та 3 особи загинуло.

Минулої доби працівники ДСНС надали допомогу хворій літній жінці, яка самотужки не мала змоги пересуватись. Вони транспортували жінку з квартири, що на 5-му поверсі житлової дев‘ятиповерхівки, до автомобіля волонтерів. Після цього вона була переміщена у безпечніше місце.

До того ж продовжилось проведення аварійно-рятувальних робіт та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Харкова. Цього разу рятувальники працювали в Київському, Московському, Шевченківському, Новобаварському та Холодногірському районах міста.

Піротехнічними підрозділами протягом доби здійснено 43 виїзди для знешкодження ворожих боєприпасів і ліквідовано 47 ворожих боєприпасів.

Автор: Юлія Гнатченко