Рятувальники розповіли про ситуацію в Харківській області на 7 травня

07.05.2022 08:28 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 8:00 7 травня 2022 року.

Протягом доби 6-7 травня рятувальники здійснили 37 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 25, з яких 8 —  унаслідок обстрілів, а також 17 пожеж, які сталися з інших причин. Крім того, працівники ДСНС 3 рази виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 7 — для надання допомоги населенню, 2 були інші виїзди.

Усі пожежі, які виникли унаслідок обстрілів, зафіксовані в Київському (3) районі Харкова, а також Богодухівському (3), Ізюмському (1) та Красноградському (1) районах області. На місцях подій горіли багатоповерхові та приватні будинки, господарчі будівлі, сільгосппідприємства і музей.

Найбільша пожежа сталася на території Золочівської громади, де ворожий снаряд потрапив у літературно-меморіальний музей.  Пожежа виникла о 23:10 та охопила площу 280 кв. м. Так о 00:00 підрозділам ДСНС удалося локалізувати вогонь, а о 08:05 остаточно ліквідувати. 

Ще одна пожежа виникла в селі Забори Богодухівського району. Близько 20:50 загорілося приміщення літньої кухні на площі 5 м кв. За інформацією ДСНС, місцеві мешканці самостійно загасили пожежу, не викликаючи пожежні розрахунки. Наразі з’ясовується причина займання. Повідомляється, що на місці події було знайдено тіло власника оселі.

Піротехнічні підрозділи протягом доби здійснили 38 виїздів для знешкодження ворожих боєприпасів  і ліквідували 58 боєприпасів.

Автор: Юлія Гнатченко