Ремонт доріг та перевірка укриттів: підсумки тижня на Харківщині

04.06.2023 16:50 Новини
Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області

Головні події Харківської області за тиждень 29 травня – 4 червня 2023 року.

Як повідомляв «Слобідський край», у Харківській області поліцейські разом з представниками ДСНС перевіряють укриття та бомбосховища.  На ранок 3 червня на Харківщині перевірили 938 укриттів. Відповідно до актів обстеження 95 укриттів не відповідають необхідним вимогам. Нацполіція нагадує, що доступ до укриттів має бути вільним цілодобово і просить повідомляти про зачинені укриття за телефонами «102» та «101».

Справжня трагедія сталася 2 червня у  Золочівській громаді Богодухівського району. Там біля сіл Морозова Долина та Леміщине на вибуховому пристрої підірвався автомобіль ВАЗ, в якому їхало двоє дорослих та троє дітей.  До лікарні в тяжкому стані доставили 35-річного чоловіка, 12-річного хлопця, дівчат 12 та 15 років. 36-річна жінка від отриманих травм загинула на місці підриву.

У селі Черкаські Тишки під Харковом минулого тижня заживили перші 40  споживачів. Через великий обсяг робіт та щільну замінованість території про повне відновлення поки не говорять: працювати там дуже складно, адже пошкодження електромережі внаслідок бойових дій – одні з найсерйозніших в області.

Дорожники розпочали ямковий ремонт дороги до міста Вовчанськ. Це надважлива дорога, через яку проходять гуманітарні, логістичні та військові коридори. Також  в області ремонтують дорогу, яка проходить через Безлюдівку і Хорошеве. Ця дорога сполучається з дорогою державного значення Харків – Гороховатка і проходить через Безлюдівку та Хорошеве і є важливою для великої кількості людей, які нею користуються щоденно. Дорогу покривають вирівнювальним шаром асфальту та розширяють проїзну частину до відповідних норм. Також дорожники приводять до ладу узбіччя та вирубують порослі.

До відбудови Дергачів долучилась «Армія відновлення». На відновленні зруйнованої цивільної інфраструктури та благоустрою територій вже працюють 105 безробітних.

Культурні події тижня. У Харкові відкрилися виставки, присвячені долям людей на війні. Одна з експозицій розташована на площі Свободи, ще дві – на станціях метро. Харківський письменник Сергій Жадан отримав відзнаку за музичну творчість на фестивалі Hay Festival в Уельсі. Дякуючи організаторам, Сергій Жадан зауважив, що медалі не носить, тому збирається продати на якому-небудь аукціоні, а кошти передати "на  щось корисне".

Автор: Інна Можейко