«Різдвяний» обстріл Харківщини та позов на пів мільярда гривень: підводимо підсумки тижня

09.01.2023 08:59 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Головні події Харківської області за тиждень 2-8 січня.

Про підсумки тижня повідомляє медіа «Слобідський край».

  • На Різдво російські окупанти завдали численних ударів по Харківщині. Найтрагічнішими стали два ракетні удари, які ворог завдав по місту Мерефа Харківського району. Там було пошкоджено об'єкт цивільної промисловості. Загинув 50-річний чоловік, ще один мирний мешканець отримав поранення. Попередньо, населений пункт було обстріляно ракетами типу С-300 з території бєлгородської області рф.

  • Куп’янчанки в Німеччині рукоділлям збирають кошти на біонічні протези. Сестри Вікторія Ляшенко і Тетяна Пільтенко думали, що виїжджають з Куп’янщини на місяць, проте евакуаційна дорога склалася так, що врешті-решт жінки опинилися в Німеччині. Там вони активно зайнялися волонтерством, спрямовуючи зусилля на підтримку рідної України.

  • Агрокомбінат «Слобожанський», що знаходиться на території Чкаловської громади, готує позов у міжнародні суди для отримання компенсації від росії майже на пів мільярда гривень.

  • В Україні з’явилася інтерактивна мапа територій, які можуть бути забруднені вибухонебезпечними предметами. Тому жителі Харківської області, найбільш «замінованого» регіону країни, відтепер мають змогу перевірити потенційно небезпечні ділянки. На мапі відображуються місця, на яких уже виявлені або ймовірно знаходяться вибухонебезпечні предмети, та ступінь загрози від них згідно з наявною в ДСНС інформацією (похибка локалізації становить до 30 метрів).

  • Харківська область здобула першість за кількістю повітряних тривог. З 24 лютого на теренах регіону повітряна тривога пролунала понад 1558 разів.

Нещодавно ми писали, Кабмін затвердив новий порядок обліку призовників: що змінилось. А також, Одночасно горіло 30 багатоповерхівок: яким був рік для харківських рятувальників.

Автор: Юлія Гнатченко