Шахраї під виглядом евакуаційних рейсів обдурюють борівчан

30.04.2022 18:10 Новини
У Боровій Харківської області почастішали випадки шахрайства від осіб, які пропонують евакуаційні рейси. Вони просять гроші наперед і зникають. Справжні перевізники вважають, що наразі евакуюватися на підконтрольну Україні територію з Борівської громади неможливо.

Про це та інше повідомляє Борівська селищна рада у своєму щоденному зведенні стосовно ситуації в громаді.

У Борівській громаді останнім часом з'являються повідомлення, в яких люди пропонують послугу з евакуації мешканців з окупованих територій. За цю послугу вони вимагають передоплату на банківську карту.

Реальні перевізники з Куп'янська вважають, що зараз евакуацію з Борівської громади на підконтрольну Україні територію провести неможливо.

— Тому закликаємо борівчан бути обережними, критично оцінювати ситуацію та не переказувати гроші незнайомим людям, щоб не стати жертвами шахрайства, – звертається селищна рада.

Крім того, на території громади залишається велика кількість російських військових та техніки. Найбільше ворожих сил концентрується в Чернещині, Пісках-Радьківських та Першотравневому. Селищна рада визначає ці населені пункти як найбільш небезпечні в громаді.

— Вчора вранці був обстріл ворожих сил у Першотравневому. Зі слів місцевих жителів, пошкоджені декілька будинків на околицях села, поранених та жертв серед мирного населення немає, – кажуть у громаді.

На окупованих територіях військові займають також і приватні будинки місцевих жителів. У деяких селах повідомляють про те, що росіяни перетворюють житлові кімнати на туалет. Також зафіксовані випадки мародерства. У Першотравневому розграбували підприємство, будинок і магазин керівника «Слобода Group».

Автор: Олександр Манченко