Ще у двох громадах Харківщини закінчився опалювальний сезон

11.04.2023 12:53 Новини

Днями завершився опалювальний сезон у Слобожанській та Вовчанській громадах Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

На сьогоднішній день опалювальний сезон завершено, оскільки згідно з встановленими нормами, за середньої температури повітря понад +8°С протягом трьох діб послуги з центрального теплопостачання споживачів можна припиняти. Зокрема, тиждень тому від тепла відключали соціальну сферу Барвінківської, Богодухівської, Валківської, Кегичівської, Первомайської, Чугуївської та Мереф’янської громад.

Як зазначили у Департаменті житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА, найважче цьогорічний опалювальний сезон проходив на деокупованих територіях.

«Так, із 17 котелень Вовчанської громади в роботі було лише 2 твердопаливні котельні, оскільки газ відключили росіяни. У Куп’янській громаді діяло 5 котелень із перервами через постійні обстріли та пошкодження», – розповіли в Департаменті.

Упродовж опалювального періоду 2022-2023 років у роботу було запущено 518 котелень на території області, з них 34 – працювали на деокупованих територіях. Загалом опалювали 7641 багатоквартирний житловий будинок з централізованим теплопостачанням.

Як йдеться у повідомленні, унаслідок російських обстрілів у населених пунктах Харківщини було зафіксовано пошкодження 240 об’єктів теплопостачання та 61,8 км теплових мереж. Наразі триває відновлення, а громади вже починають готуватися до наступного опалювального сезону.

Нагадаємо, які кладовища заборонили відвідувати в Харкові та області. Зокрема, це стосується кладовищ, куди традиційно перед Великоднем і на поминальні дні йдуть люди. «Слобідський край» дізнавався, в яких громадах краще не від­відувати цвинтарі, аби не ризикувати власним життям.

А також, як відмити вікна після скотчу напередодні свят. Тож пропонуємо поради, як полегшити таку роботу.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко