Село Веселе: завдання – організувати Пункт Незламності та прийом лікарів

29.12.2022 11:50 Новини
Жителі деокупованої Липецької громади на Харківщині можуть прийти на прийом до лікаря лише в селі Липці. Наразі йде робота над тим, щоб забезпечити його також у Веселому.

Приміщення триповерхової лікарні в Липцях розбите. Як розповів медіа “Слобідський край” начальник Липецької сільської військової адміністрації Олексій Слабченко, кімнату для лікаря виділили у нещодавно відкритому в сільській раді Пункті Незламності. Прийом ведуть два фахівці, які повернулися до громади.

В інших населених пунктах забезпечити прийом пацієнтів поки неможливо. Але це питання поступово буде вирішуватися.

– У селі Веселе була амбулаторія, якою ми дуже пишалися. Сьогодні у будівлі пробитий дах, пошкоджені стіни. У Веселому майже повністю зруйнована інфраструктура – розбиті школа, клуб, сільська рада. Зараз наше завдання – зробити ще Пункти Незламності у Веселому (наразі саме цим займаємося), в Лук’янцях та Глибокому. Щоб могли і лікарі вести прийом, і пошта приїхати та надавати населенню послуги, – повідомив Олексій Слабченко.

 

Нагадаємо, у Липецькій громаді від обстрілів постраждали всі школи та близько 40 % будинків житлового фонду мають пошкодження. Деокупована громада намагається відновлювати життя.

Про головні новини Липці та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко