Стаціонарні відділення Укрпошти на звільнених територіях дуже постраждали

14.03.2023 10:20 Новини

Всього у Харківській області працює 502 стаціонарні відділення зв'язку АТ «Укрпошта», 288 з них – на територіях, які були під окупацією.

Як розповів медіа «Слобідський край» директор Харківської дирекції АТ «Укрпошта» Юрій Савченко, 15 об’єктів знищено до рівня фундаменту, кількість пошкоджених постійно змінюється. Сильно постраждали відділення у Дергачах, Липцях, Ізюмі, Шевченковому. У Куп’янську приміщення центрального відділення було тільки після ремонту. Зараз там усе розбите, обвалилося перекриття, а з гаражів окупанти вкрали та пошкодили частину машин.

– У Вовчанську всі три будівлі відділень були цілі, поки у місті стояли окупанти. Але їх повністю розікрали – нічого не залишилося, а ще змінили замки. Після деокупації  ми приїхали з ключами, а вони не підходять. Потім, коли почалися постійні обстріли міста, наші відділення розбили. У центральному – «хвостовик» у даху. Те, що у самому центрі, ми відкрили, почали працювати. Але навпроти вхідних дверей був прильот, постраждав відвідувач, – розповідає Юрій Савченко.

95 % відділень у деокупованих населених пунктах постраждали від мародерів. За словами Юрія Савченка, повиносили все, навіть повирізали сейфи.

Нагадаємо, що на початку березня обов’язкову евакуацію оголосили в кількох громадах Куп’янського району. Зокрема обов’язкова евакуація проходить у Вільхуватській громаді.

Також нагадаємо, що трамваї та тролейбуси у Харкові відновлять свою роботу не раніше 15 березня.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Марія Іващенко