У Харківській області за тиждень сапери розмінували більше ста гектарів території

07.04.2023 11:37 Новини

У Харківській області з 30 березня до 5 квітня включно фахівці ДСНС обстежили та розмінували майже 114 гектарів території та знищили 2163 вибухонебезпечні предмети.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ХОВА, за цей час розміновано понад 28,1 кілометра ділянок автодоріг, 3,7 гектара сільгоспугідь та 13 об’єктів.

Підрозділи вибухотехнічної служби залучалися 380 разів. Рятувальні групи перевірили 110,5 кілометра ліній електропередач, завдяки чому 398 споживачам відновили електропостачання.

5 квітня на території Харківщини розмінували 16,5 гектара території, 3 кілометри автомобільних доріг, 19 кілометрів ліній електропередач та 4 об’єкти. Протягом доби знищили 329 вибухонебезпечних предметів. Також вдалося підключити до електромережі 56 абонентів.

Роботи з розмінування Харківської області з 30 березня до 5 квітня

Нагадаємо, 6 квітня в селі Василенкове Шевченківської громади Куп'янського району та у місті Ізюм на власних подвір’ях на вибухонебезпечних предметах підірвалися двоє людей.

5 квітня, в Харківській області також двоє людей отримали поранення внаслідок вибухів. У селі Нова Гусарівка під час розмінування території постраждав сапер ДСНС. А у селі Новоосинове підірвався 16-річний хлопець, який торкнувся палкою незнайомого предмета.

Нагадаємо також, що в Харківській області в деокупованих громадах і там, де велися активні бойові дії, заборонили відвідувати кладовища напередодні Великодня. Загалом у Харківській області заборонили відвідувати понад 700 кладовищ.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Галина Гришко