У Савинській громаді розміновано лише 10 % території

29.01.2023 11:51 Новини
Повертати газ та світло жителям Савинської громади почали одразу після її звільнення. Найбільше проблем виникло у селах Вишнева, Слабунівка, Українка – через замінування території.

Як розповіла медіа «Слобідський край» начальник Савинської селищної військової адміністрації Оксана Супрун, лише 10 % території громади вже перевірено і розміновано. Населені пункти розташовані по колу в лісах, ліс йде аж до Ізюма. Він ще не розміновувався, і поки немає точних термінів проведення цих робіт.

– Деревину для забезпечення населення дровами беремо у Морозівці – там сапери все перевірили. Тож працівники їздять лише в одне місце і дуже акуратно. Якось машина розверталася, трохи зачепила обочину – і пролунав вибух. Ніхто не постраждав, машина ціла, але треба постійно дбати про безпеку, – розповіла Оксана Супрун. 

Нагадаємо, що у Савинській громаді мають великі плани на весну. Найбільше будинків розбито у трьох селах громади. Також нагадаємо, що відеоблогер із Савинців провів 100 днів у російському полоні.

Про головні новини Савинці та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко