«Укрпошта» видає пенсії на 81 % звільненої Харківської області

17.12.2022 14:03 Новини
У Харківській області стаціонарні та пересувні відділення «Укрпошти» працюють у 462 населених пунктах з 568, звільнених у ході осіннього контрнаступу ЗСУ.

Про це розповів директор Харківської дирекції АТ «Укрпошта» Юрій Савченко, передає «Слобідський край».

За словами Юрія Савченка, у 336 населених пунктах працюють стаціонарні відділення «Укрпошти», 126 – обслуговується пересувними відділеннями.

Всього в Харківській області працює 17 мобільних відділень «Укрпошти», але через необхідність розмінування доїхати вдається не до всіх населених пунктів.

«Є багато населених пунктів на деокупованих територіях, в яких налічується дуже мало людей, навіть до семи домоволодінь. Поки що до них не добираємося, бо ці території дуже постраждали від обстрілів, і на них не дозволяють проїхати. Проте постійно працюємо над відкриттям стаціонарних відділень, де це можливо», – сказав Юрій Савченко.

Потреба на пенсійні виплати по Харківській області на грудень поточного року становила 3,7 млрд грн, зокрема по деокупованих громадах – 0,7 млрд грн. Тим пенсіонерам, що тривалий час не могли отримувати виплати через окупацію населеного пункту, кошти за відповідний період будуть включені також і в додаткові відомості.

«Додатковими відомостями у листопаді всього було нараховано виплати 7725 одержувачам пенсій, з них 7532 – по Ізюмському, Харківському, Куп’янському та Чугуївському районах. У грудні додатковими відомостями нараховано 1143 одержувачам пенсій, зокрема 896 – по Куп’янському та Чугуївському районах», – повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов.

Нагадаємо, жителі деокупованих громад Харківської області продовжують отримувати виплати від Червоного Хреста. Зокрема, виплати здійснюватимуться у Балаклійській, Оскільській, Куньєвській, Савинській громадах. 

Загалом на обліку в Харківській області перебуває майже 730 тисяч отримувачів пенсійних виплат, з них на деокупованих територіях – 166 тисяч осіб.

Нагадаємо також, що з 1 грудня 2022 року в Україні підвищився прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність (мінімальна пенсія).

Про головні новини Харківська область читайте на нашому сайті

Автор: Галина Гришко