Ворог завдав удару по місту Харків: що відомо (оновлюється)

05.02.2023 11:04 Новини
Сьогодні зранку окупанти вдарили по центру міста Харків двома ракетами С-300.

Окупанти знов завдали удару по обласному центру – пише "Слобідський край". За попередніми даними, дві ворожі ракети С-300 влучили в Київський район Харкова. 

Як повідомив мер міста Ігор Терехов, одна з ракет потрапила в житлову забудову центру Харкова. Наразі відомо про пожежу в одному з житлових будинків та одну постраждалу людину.

На місці потрапляння ракет уже працює ДСНС, розбирають завали та проводять пошукову операцію.

Наслідки ракетного удару 5 лютого 2023 у Харкові

За даними начальника ХОВА Олега Синєгубова, наразі відомо про трьох постраждалих: 54-річна жінка та два чоловіки 51 та 55 років. Жінку госпіталізовано з осколковими пораненнями, чоловікам допомогу надали на місці. 

Дані про інших постраждалих уточнюються.

Оновлено: за інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, станом на 10.20 кількість постраждалих зросла до 4 осіб. Ще один поранений – охоронець вищого навчального закладу, куди був здійснений другий ракетний удар. Чоловік отримав забійні рани, допомогу надали на місці.

Оновлено: за повідомленнями Харківської міської ради, на місці працюють фахівці КП «Харківські теплові мережі». Як повідомили на підприємстві, пошкоджений будинок відключили від послуг, а у будинках поруч перезапускають тепло. Роботи тривають, щодо ушкодженої будівлі, то остаточних висновків ще не зроблено. Також на місці працюють бригади КП «Харківводоканал». Вони первинно відключатимуть комунікації, щоб не заливати будівлю. Над внутрішньобудинковими мережами працюватимуть пізніше.

– Те, що стосується житлових будинків – руйнування є, але немає загрози обвалювання. Основне завдання – це виконати поквартирний обхід. Потім робота над системами тепло-, водо- та енергопостачання. Крім того, необхідно підготувати матеріали для закриття контурів і надати допомогу університету міського господарства. Комунікації, які тут є, відновлюватимемо, – повідомив мер Харкова Ігор Терехов.  Він підкреслив, що на місці «прильоту» не було військових, і постраждали цивільні люди. За його словами, людей, які потребуватимуть житла, зможуть відселити до гуртожитків. 

 

Автор: Інна Можейко