Ворожі обстріли на Харківщині: за добу поранено 11 мирних жителів

22.05.2022 11:15 Новини
Фото: Facebook/Вячеслав Задоренко Фото: Facebook/Вячеслав Задоренко
Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами,   внаслідок обстрілу Салтівки поранення отримали п'ять мирних мешканців. Також окупанти обстріляли Лозівський район, смт Шевченкове та Чугуївський район – там троє поранених. Ще три людини поранило в результаті обстрілів  у місті Дергачі.

– На Ізюмщині російські окупанти готуються до відновлення наступу та ведуть обстріли в районах населених пунктів Вірнопілля, Дібрівне та Довгеньке. Але наші Збройні Сили України тримають позиції та не допускають просувань ворога, – сказав Олег Синєгубов.

Голова ХОВА  закликав населення бути максимально обережними та вчасно реагувати на сигнали тривоги. 

Олег Синєгубов повідомив також, що Львівський оборонний кластер та Міжнародний штаб допомоги українцям доставили на  Харківщину чергову партію бронежилетів – більше 500 штук. 

– Окрім бійців тероборони, бронежилети також отримали службовці Головного управління Нацполіції в Харківській області та рятувальники ДСНС, – зауважив голова ХОВА  та підкреслив, що виготовляє їх «Харківський завод засобів індивідуального захисту»,  евакуйований до Львова.

– На сьогодні у вільному продажу такої продукції в нашій країні майже немає, але завдяки кооперації цих організацій ми регулярно забезпечуємо наших захисників якісними бронежилетами 4 класу захисту, – сказав Олег Синєгубов. 

Раніше ми писали також, що окупанти завдали ракетного удару по Лозовій, є поранені  

Автор: Інна Можейко