З початку війни на Харківщині окупанти вбили 21 дитину, – прокуратура

06.04.2022 17:20 Новини
Харківська обласна прокуратура розпочала чергові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Як повідомляють у Харківській обласній прокуратурі, 4 квітня близько 14:00 окупанти вкотре здійснили обстріли міста Чугуїв Харківської області. Внаслідок цього було зруйновано будівлю підприємства та загинув чоловік.

З початку війни на Харківщині окупанти вбили 21 дитину, - прокуратура

– За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України), – пишуть у прокуратурі.

Крім того, з початку війни на Харківщині окупанти вбили 21 дитину, ще 50 – поранили. Так, 29 березня в Чугуївському районі автомобіль наїхав на ворожу міну, внаслідок цього загинуло двоє чоловіків, п'ятеро людей отримали поранення, серед них шестимісячна дитина.

Читайте також: Обстріл у Чугуєві: загинули чоловік та жінка. Фото

Російські військові продовжують регулярно обстрілювати об'єкти цивільної інфраструктури та житлові квартали. Лише в Харкові пошкоджено 156 закладів освіти, з них 83 школи, 61 дитячий садок, дев’ять закладів позашкільної освіти та три будівлі управлінь освіти. Одна школа та три дитячі садочки зруйновані повністю.

В області через ворожі обстріли повністю зруйновано щонайменше дві школи та один дитячий садок. Крім того, пошкоджено 12 шкіл, два дитячі садки та один технікум.

Прокуратура наголошує на тому, що ці цифри не остаточні. Через активні бойові дії та відсутність доступу до тимчасово окупованих територій зараз неможливо оглянути всі місця обстрілів.

– Збирання та фіксація доказів військових злочинів з боку окупантів триває. У всіх кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами порушення законів та звичаїв війни, забезпечено належне процесуальне керівництво органами прокуратури регіону. Запевняємо – усі винні понесуть невідворотнє покарання, – повідомляють у прокуратурі.

Автор: Анастасія Хушану