Чотири нові амбулаторії з’являться в Чугуївському районі

13.03.2018 15:15 Область Online
Фото: zt.20minut.ua Фото: zt.20minut.ua
Коштуватиме кожна амбулаторія близько п'яти мільйонів гривень, перших пацієнтів медзаклади приймуть вже восени.

Цього року на Харківщині з’явиться 50 нових сільських амбулаторій, з них чотири побудують у Чугуївському районі. Дві такі сучасні медичні установи збудують у Малинівці – в провулках імені Пушкіна, № 2-В та Молодіжному, № 2-А. Також амбулаторія з’явиться у Кам’яній Ярузі (вул. Польова, № 1-Б), у Введенці (вул. Олега Горбачова, № 152). Йдеться на сайті Чугуївської РДА.

У Кам’яній Ярузі нова будівля розташується поруч з існуючою, адреси інших також підібрані з урахуванням побажань мешканців місцевих громад. Важлива наявність необхідних комунікацій – електро- та газопостачання тощо.

Необхідна документація в районі оперативно виготовлена і узгоджується з відповідними обласними службами. Паралельно розробляється типовий проект будівлі, площа якої становитиме понад 200 квадратних метрів, а також 0,4 га прилеглої території. Кожна амбулаторія матиме кабінети лікаря і медсестри, маніпуляційну, кухню разом з їдальнею для персоналу, допоміжні кімнати. Передбачені душ, санвузли, обов’язкові зручності для людей з обмеженими фізичними можливостями. Входи до кожного кабінету робитимуть окремо, а відвідувачам створять комфортні умови для очікування.

В будівлі знаходитиметься житлова площа для лікарів (на одну або дві родини), поруч – гараж, невелика присадибна ділянка.

Орієнтовна вартість кожної такої амбулаторії – близько п'яти мільйонів гривень, і планується, що вони вже запрацюють з жовтня – листопада.

Читайте також: Скільки землі поза межами населених пунктів отримають громади області

Андрій Соха