Масове отруєння дітей у Борівському районі — майже всі учні повернулися до школи

02.04.2018 12:13 Область Online
фото: 33tv.com.ua фото: 33tv.com.ua
У Богуславській загальноосвітній школі Борівського району відразу 44 учні та одна працівниця школи злягли від рото-вірусної та кишкової інфекцій.

У понеділок, другого квітня, практично всі учні повернулися на навчання. Про це повідомив «СК» заступник голови Борівської райдержадміністрації Сергій Шутько.

— Тільки чотири дитини залишилися на лікарняному, — уточнив посадовець.

За його словами, більшість дітей залишилися вдома, й всього восьмеро лікувалися в медзакладі.

Він додав, що говорити про причини захворювання поки зарано. Відповідні аналізи зібрані, термін їх визначення — від 10 до 15 діб.

Заразом фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області під час збору інформації на харчоблоці школи виявили порушення вимог санітарного законодавства.

У райдержадміністрації прокоментували, що вони стосуються суто технічних питань, як-от не пофарбована жарильна шафа, слабо працює витяжка тощо. 

 — У самій технології роботи харчоблока зауважень, як таких, немає, — сказав заступник голови райдержадміністрації й розповів, що харчуванням дітей у районі по загальноосвітніх закладах займається комунальне підприємство «Малятко».

Цими днями харчоблок у Богуславській школі, де навчається більше ста дітей, буде зачиненим. У райдержадміністрації запевнили, що учні там все одно будуть забезпечені обідами. Для цього у «Малятка» є відповідні термоси та приладдя. 

Держпродспоживслужба та правоохоронці розпочали свої перевірки. Так, Борівський відділ Ізюмської місцевої прокуратури розпочав кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей (ч. 1 ст. 137 КК України). Триває досудове розслідування.

У свою чергу у Борівській райдержадміністрації запевнили, що тримають ситуацію під контролем та вживатимуть заходів уже після результатів експертиз та розслідування.

За словами Сергія Шутька, підстав вважати причиною захворювань учнів неякісні продукти немає, адже у цей день меню було практично однаковим по всіх школах району. Але захворіли тільки богуславські учні.

Такий випадок відносно масового нездужання дітей у районі стався вперше.

По темі: Масове отруєння дітей у Борівському районі