Нових хворих на COVID-19 зареєстрували у двох районах Харківської області

30.04.2020 12:41 COVID-19
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Також в області коронавірусом хворіють 65 медиків.

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер. За останню добу лабораторно підтверджено 12 випадків захворювання на COVID-19 серед жителів Харкова (10 хворих), Харківського (1 хворий) та Зміївського (1 хворий) районів.

За інформацією голови ХОДА, з підтвердженим діагнозом до лікарень області госпіталізовано 98 осіб, ще 127 – перебувають на самоізоляції. Одна людина підключена до апарата ШВЛ, дві – на кисневій масці.

Читайте такожУ Лозівській мерії відмінили всі наради та прийоми громадян після виявлення COVID-19

З підозрою на коронавірус госпіталізовано 109 осіб, ще 35 – у самоізоляції. Діагноз COVID-19 підтверджено в 65 медиків. Це і медичні сестри, і санітари, і лікарі, які працюють в Харківській міській клінічній лікарні № 13, Обласній клінічній лікарні. Працівники Центру екстреної невідкладної допомоги та медицини катастроф, Харківської міської поліклініки № 25, Валківської ЦРЛ, Ізюмської ЦМЛ Піщанської Богоматері, Зміївської ЦРЛ, Зміївського центру первинної медико-санітарної допомоги, Обласного туберкульозного санаторію "Володимирський", Інституту патології хребта та суглобів ім. Сітенка, Обласної психіатричної лікарні № 1, Вовчанської ЦРЛ, Харківської міської поліклініки № 21, Харківської міської клінічної дитячої лікарні № 16, Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, Міської клінічної багатопрофільної лікарні № 25.

Отже, за весь період реєстрації в області зафіксовано 514 підозр на COVID-19 (+31 за останню добу), з них: 249 випадків підтверджено; 121 випадок спростовано; 20 людей одужало; 4 людини померло.

Автор: Марічка Зорянська