Сучасний стадіон відкрили у Змієві

01.06.2018 15:55 Область Online
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Урочисте відкриття стадіону “Авангард” відбулося 1 червня.

Одна з найстаріших спортивних арен Зміївщини наново переродилася. В День захисту дітей відбулося урочисте відкриття реконструйованого стадіону «Авангард», який було побудовано ще 1925 році, і з того часу він жодного разу капітально не ремонтувався, останні кілька років знаходився в аварійному стані. Тож довгий час в Змієві не було майданчика для проведення районних і тим більше обласних змагань.

За словами заступника голови Зміївської РДА Сергія Ляшка, реконструкція стадіону розпочалася ще в 2011 році, однак через брак коштів майже відразу всі роботи зупинилися. В 2015 році фінансування поновилося.

Реконструйований стадіон відповідає європейським стандартам якості. «Авангард» має сучасне поле зі штучним покриттям, доріжку для занять легкою атлетикою, велике табло, трибуни з пластиковими сидіннями на 2059 місць, навіси над трибунами, роздягальні для команд, приміщення для тренерів і лікаря, коментаторську кабіну.

За словами директора Зіївської ДЮСШ Сергія Пасічніка, раніше стадіон мав поле, яке можна було використовувати тільки три місяці на рік, трибун для глядачів не було, тільки дерев'яні лавки, велика частина яких була поламана.

— Нове поле — останнього, 6-го покоління, відповідає всім європейським нормам. Дренаж вже довів свою ефективність: поле перезимувало без єдиної калюжі. Це краще покриття в області, — цитує директора Зміївської ДЮСШ сайт ХОДА.

Займатися на стадіоні будуть, у першу чергу, вихованці ДЮСШ - не тільки футболісти, а й інші спортсмени, яким потрібна загальна фізична підготовка. Крім того, на «Авангарді» тренуватимуться і проводитимуть матчі команди, які беруть участь у першості району, а також ФК «Зміїв», що виступає на обласному рівні.

Читайте також: Всіх закоханих запрошують на велике одруження в Нову Водолагу

Андрій Соха