Трирічна дівчинка з Чугуєва з рідкісною хворобою потребує допомоги

29.02.2020 10:39 Область Online
Маленька Вікторія Романенко із Чугуєва хворіє на рідкісну патологію легень. Лікарі в Україні не беруться ставити прогнози щодо її життя та лікувати захворювання. Порятунок обіцяють іспанські медики.

Родина Романенків живе в Чугуєві. У сім'ї двоє дітей — 9-річний хлопчик і дівчинка, якій 12 березня виповниться три роки. Минулої осені, розповідає мама Анна, повела доньку Віку до дитячого садка. У дівчинки почався висип.

 — Ми пішли здати аналіз крові, і виявилось, що гемоглобін підвищений — 168 г/л (при нормі 100-140. — Авт.). Ми поїхали в харківський Охматдит, нам дали направлення до різних лікарів. У першу чергу ми звернулися до гематолога, — розповідає Анна Романенко.


Тим часом гемоглобін у крові дівчинки стрімко підвищувався. Почалися дослідження та поневіряння по лікарнях Харкова й України. Лікарі довго не могли поставити діагноз. Були підозри на порок серця, але це припущення не підтвердилось в Інституті Амосова в Києві.


Згодом пацієнтку взяли на обстеження в київський Охматдит. Під час обстеження у Києві лікарі виявили чисельні мальформації (патологічний зв'язок між венами й артеріями) у легенях. Українські лікарі припустили, що можливе рідкісне захворювання Рандю – Ослера – Вебера. Але, щоб підтвердити цей діагноз, треба здати ще чотири аналізи, яких в Україні не роблять.

Зараз дівчинка почувається нормально, не зважаючи на підвищений гемоглобін. Про хворобу нагадують тільки судинні цятки на щічках та сині пальчики. Утім, наскільки ця хвороба небезпечна для життя, медики не кажуть. І лікувати в Україні не беруться.

Єдина надія на лікування та обслуговування Вікторії — за кордоном. Клініка у Барселоні готова взяти на обстеження та призначити імунотерапію. Коштує це 27 тисяч євро. Для родини ця сума непідйомна, тому мати звернулася по допомогу в спеціальні медичні фонди, а також просить про допомогу небайдужих людей. На те, щоб зібрати гроші та оплатити лікування, є півроку.

Картка ПриватБа́нку для збору коштів
4149499646254126
Романенко Анна
тел. 0954663471