У Золочівському районі — масштабний мор риби. Фото

17.07.2018 10:58 Область Online
Фото: ukranews.com Фото: ukranews.com
Харківський рибоохоронний патруль зафіксував масштабну задуху риби на Рогозянському водосховищі

16 липня працівники Харківського рибоохоронного патруля під час виїзду до Рогозянського водосховища провели комплексне обстеження водойми з метою визначення масштабів і причин загибелі риби.


 Нагадаємо: Масову загибель риби 12 липня виявив місцевий дачник та рибак Геннадій Печериця. За його словами, у береговій зоні та очереті багато мертвої риби, яка спливла на поверхню, серед якої — судак, щука, окунь, краснопірка і плотва.


В ході перевірки було виявлено 5682 плітки, 359 лящів, 112 окунів, 40 товстолобиків, 34 карасі, 28 щук, 26 краснопірок та 9 линів. Загальна кількість склала — 6300 екземплярів. На інших ділянках водосховища у верхів’ях, по руслу у середній частині та в районі греблі, загибла риба була представлена одиничними екземплярами або взагалі відсутня.

 

 

Фото: Харківський рибоохоронний патруль

На місці загибелі риби представники екоінспекції відібрали проби води та провели заміри розчиненого у воді кисню, який склав – 1,51 млг/л. На інших ділянках водосховища, поза межами заморних ділянок показник розчиненого кисню у воді склав від 2,01 млг/л до 10,45 млг/л.

За інформацією відомства, у вершині водосховища спостерігається цвітіння синьо-зелених водоростей, ознак потрапляння нафтопродуктів у воду не виявлено. На місці відбору зразків води — вона була мутною, буро-зеленого кольору, зі специфічним запахом.

Проби води також було відібрано представниками Харківського обласного управління водних ресурсів. Представниками Держпродспоживслужби відібрано зразки риби та донних відкладень.

Наразі очікуються результати лабораторних досліджень.

Микола Мельник