У Новій Водолазі запрацювала «Школа здоров’я»

09.10.2019 12:00 Нова Водолага
Фото: vodolaga-gromada.gov.ua/ Фото: vodolaga-gromada.gov.ua/
Усі «уроки» в школі безкоштовні.

У Нововодолазькій ОТГ запрацювала «Школа здоров’я». Темою першого заняття були «Дитячі інфекційні захворювання». Чимало батьків виявили бажання відвідати лекцію сімейної лікарки Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталії Тимченко, яка проходила в дитячій бібліотеці.

У доступній формі лікарка розповіла про кір, скарлатину, краснуху, вітрянку. Чим ці хвороби відрізняються одна від одної, що спільного між різними за характером і проявом інфекційними захворюваннями. Розмовляли й про шляхи зараження.

Порушувалася на першому «уроці» й тема вакцинації, фахівчиня наголосила про необхідність щеплення. Заняття було дуже інформативним, але проходило легко і невимушено, супроводжувалося відеоматеріалами.
Такий формат спілкування викликав надзвичайну зацікавленість присутніх і показав, що є одним із дієвих методів ефективної профілактичної роботи та обізнаності батьків. Тож тепер такі зустрічі-лекції відбуватимуться постійно. Про кожну з них заздалегідь повідомлятимуть на сайті Нововодолазької селищної ради.

Читайте також: На Красноградщині стічні труби проклали під дном річки

Андрій Соха