В обласному конкурсі міні-проектів «Разом в майбутнє» — нові правила

04.01.2018 09:45 Область Online
Введено ще одну номінацію, яка стосуватиметься співпраці територіальних громад.

Як повідомили в Харківській обласній раді, в 2018 році конкурс «Разом в майбутнє» буде проходити зі змінами: по-перше, збільшено загальну суму фінансування міні-проекту з 200 до 300 тисяч гривень; по-друге, введено ще одну номінацію, яка стосуватиметься співпраці територіальних громад, і це вже будуть більш масштабні проекти загальною вартістю понад 1,5 мільйона гривень. Важливою також є номінація «Історико-культурна спадщина та розвиток туризму», в рамках якої буде відбуватися відновлення пам'ятників культури для підвищення привабливості регіону як туристичного.

Уже в січні почнеться проведення навчально-методичних семінарів, практикумів з менеджменту проектів для громад, які триватимуть з 10 по 22 січня. Терміни прийому проектних заявок — з 22 січня по 15 березня включно. Про це розповіла начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Олена Кулик

«У цьому році ініціаторами міні-проектів також стануть громадські організації, вони зможуть запропонувати проекти для участі в конкурсі і в разі перемоги в конкурсному відборі — контролювати їх виконання», — наголосив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Довідка

У 2017 році було реалізовано міні-проектів на 60 мільйонів гривень, з яких половина — співфінансування з обласного бюджету.

Микола Мельник