Скільки шкіл і дитсатків побудують на Харківщині наступного року

28.10.2013 07:33 Суспільство
http://www.ark.gov.ua http://www.ark.gov.ua
В області уже намітили плани щодо будівництва шкіл та дитячих садків у наступному році.

Як розповів "СК" заступник голови ХОДА Євген Савін, наступного року з’явиться сучасний відремонтований дитсадок у селі Коробочкине Чугуївського району. Нагадаємо, що кошти на його будівництво пообіцяв Міністр доходів і зборів Олександр Клименко під час відкриття 1 вересня сучасної школи у селі.

– Те, що пообіцяв міністр, уже реалізується. Проект розроблено, фірму-підрядника вже вибрали, зараз ведуться підготовчі роботи. Цей дитячий садок буде не гірший, аніж сама школа в с. Коробочкине. До речі, у нас ще є плани щодо будівництва спортивних об’єктів на території цієї школи. Сьогодні її ставлять за приклад на всеукраїнському рівні, - розповів Євген Савін.

Заступник губернатора повідомив, що наступного року в регіоні планують побудувати ще сім об’єктів. Серед них – школа в селі Писарівка Золочівського району, яку необхідно добудувати. Перший поверх навчального закладу готовий на 80 %, другий – на 50 %. Уже є система опалення, дах, стоять двері та вікна, покладено дерев’яну підлогу. У приміщенні спортивна зала та їдальня.

- Ми плануємо не лише завершити будівництво школи, а й спорудити спортивний майданчик на її подвір’ї. Оскільки Писарівка – невеликий населений пункт, то ми відкриємо тут навчально-виховний комплекс зі школою, розрахованою на 150–180 учнів, і дитячим садком. Запрацює новий НВК уже 1 вересня 2014 року. Він нічим не поступатиметься Коробочкинському НВК. В одному з районів області ми проектуватимемо вже нову школу, але де саме, поки секрет, - розповів Євген Савін.

Зараз Департамент капітального будівництва готує презентацію проектів дитячих садків і шкіл, які швидко будуються. Ці заклади в області хочуть зводити за максимально короткі терміни – за півроку (за умови нормального фінансування) або ж за рік (якщо кошти надходитимуть поступово). Дитячі садки будуватимуть з розрахунком на п’ять груп, а школи – на 400 учнів.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №128 від 26.10.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта